Vegan boeken: een overzicht

Veganisme is een levenswijze die zich richt op het vermijden van alle dierlijke producten, waaronder vlees, vis, zuivel, eieren en honing. Er zijn veel redenen waarom mensen veganistisch worden, zoals ethische overwegingen, gezondheidsvoordelen of milieubewustzijn.

Voor wie net begint met veganisme of meer wil weten over deze levenswijze, zijn er veel goede boeken beschikbaar. In dit artikel geven we een overzicht van enkele van de meest populaire vegan boeken.

Beginnersboeken

 • “De Vegarevolutie” van Lisa Steltenpool is een Nederlandstalig boek dat een overzicht geeft van de vegan levenswijze. Het boek behandelt onderwerpen als de ethische, gezondheids- en milieuvoordelen van veganisme.
 • “Vegan for Beginners” van Brenda Davis en Vesanto Melina is een Engelstalig boek dat een praktische gids biedt voor een gezond veganistisch voedingspatroon. Het boek bevat recepten, voedingstips en informatie over hoe je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.
 • “How Not to Die” van Michael Greger is een Engelstalig boek dat de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet belicht. Het boek bevat informatie over de relatie tussen voeding en verschillende ziekten.

Gezondheidsboeken

 • “The China Study” van T. Colin Campbell is een Engelstalig boek dat onderzoek naar de relatie tussen voeding en ziekte uit China bespreekt. Het boek concludeert dat een plantaardig dieet een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van chronische ziekten.
 • “Principles” van Dr. Michael Greger is een Engelstalig boek dat de principes van een gezond plantaardig dieet uitlegt. Het boek bevat informatie over hoe je een plantaardig dieet kunt volgen dat je helpt om gezond te blijven.
 • “Food for Life” van John Robbins is een Engelstalig boek dat de gezondheidsvoordelen van een plantaardig dieet belicht. Het boek bevat informatie over hoe je een plantaardig dieet kunt volgen dat je helpt om gezond te blijven.

Ethische boeken

 • “Animal Liberation” van Peter Singer is een Engelstalig boek dat een pleidooi houdt voor het veganisme vanuit een ethische invalshoek. Het boek beargumenteert dat het niet moreel verantwoord is om dieren te gebruiken voor voedsel, kleding of andere producten.
 • “Eating Animals” van Jonathan Safran Foer is een Engelstalig boek dat de vee-industrie vanuit een ethische invalshoek belicht. Het boek bevat informatie over de manier waarop dieren in de vee-industrie worden behandeld.
 • “The Omnivore’s Dilemma” van Michael Pollan is een Engelstalig boek dat de relatie tussen mens en voedsel bespreekt. Het boek bevat informatie over de verschillende manieren waarop dieren worden gehouden en geslacht.

Milieuboeken

 • “Cowspiracy” van Kip Andersen en Keegan Kuhn is een Engelstalige documentaire die de impact van de vee-industrie op het milieu belicht. De documentaire is ook als boek verkrijgbaar.
 • “Eating Animals” van Jonathan Safran Foer (zie hierboven) bevat ook informatie over de milieuimpact van de vee-industrie.
 • “Sustainable Meat and Dairy Farming” van Paul Hawken is een Engelstalig boek dat verschillende manieren bespreekt om de vee-industrie duurzamer te maken.

Andere boeken

Naast de bovengenoemde boeken zijn er nog veel andere goede vegan boeken beschikbaar. Hieronder een paar voorbeelden:

 • “Vegan Cookbooks” van verschillende auteurs: deze boeken bevatten recepten voor veganistische gerechten.
 • “Vegan Lifestyle Guides” van verschillende auteurs: deze boeken bieden informatie over hoe je een veganistisch leven kunt leiden.
 • “Vegan Travel Guides” van verschillende auteurs: deze boeken bieden informatie over hoe je veganistisch kunt reizen.

Welke vegan boeken je het beste kunt lezen, hangt af van je interesses en behoeften. Als je net begint met veganisme, is een beginnersboek een goede keuze. Als je meer wilt weten over de gezondheids-, ethische of milieuvoordelen van veganisme, zijn er ook veel goede boeken beschikbaar.
Hieronder geef ik alvast een aantal voorbeelden die je kan bestellen.

Vegan vibes van Lisa Steltenpool.

Het eerste boek is Vegan Vibes van diëtist Lisa Steltenpool, het boek gaat hoofdzakelijk over plantaardige voeding en dus boordevol recepten.

Week Light van Donna Hay.

Dit boek is Week light van Donna Hay, de snelle en doordeweekse recepten van dit boek helpt als je het even te druk hebt.

Man, Eat, Plant van Lisette Kreischer

Epic roasts, aubergine dogs, tempehsaté of The Ultimate Mushroom Burger. Eten van groente is nog nooit zo stoer geweest.

Hoe overleef je? van Michael Herschel Greger.

De meeste oorzaken van vroegtijdig overlijden kunnen voorkomen worden door eenvoudige veranderingen in levensstijl en dieet. In de besteller Hoe over leef je? vertelt de Amerikaanse arts Michael Greger over het enige wetenschappelijk bewezen dieet dat zowel bescherming biedt tegen veel oorzaken van vroegtijdig overlijden en lichamelijke gebreken, als ziektes kan omkeren.

Naast de kort besproken boeken hierboven zijn er uiteraard veel meer te vinden, via de volgende link krijg je een lijst van wat ik gevonden heb.

Meer vegan boeken op Bol.com

Gerelateerde Afbeeldingen:

Facebooktwitterredditpinteresttumblrmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.